Deprecated: Required parameter $breek follows optional parameter $short in /customers/d/b/c/hetmoetmevanhethart.nl/httpd.www/cp/includes/inc_functions_cp.php on line 1158 Deprecated: Required parameter $breek follows optional parameter $kort in /customers/d/b/c/hetmoetmevanhethart.nl/httpd.www/cp/includes/inc_functions_cp.php on line 1295 Het moet me van het hart... - Kleindochter schrijft ook af en toe een stukje...

‹ overzicht

Sierre Zinal: We horen de bel, we zien u staan maar we doen niet open...

Zondag 01 maart 2009

Nederlandse gezinnen zijn in één jaar tijd ruim 10% krenteriger geworden... Een berichtje uit de volkskrant van afgelopen week. Op zich niks mis mee, moeten die krentekakkers goed zelf weten. Maar in het geval van het Bergen Verzetten project zit ik er mooi mee in mijn maag. Die gierigheid heeft namelijk betrekking op de giften aan goede doelen. Daar sta ik dan met mijn goede gedrag. Nooit echt iets actiefs gedaan voor een goed doel. Ga ik dat nu eindelijk een keertje doen, krijg je dit soort berichten te lezen bij je ontbijt. 


De doelstelling van het Bergen Verzetten project lijkt ineens mijlen ver weg (net als de finish trouwens daar ergens in die Zwitserse bergen).

Eén jaar lang de dromen van een aantal kinderprojecten verwezenlijken. Daar is €65.000,00 voor nodig. Bij elkaar te scharrelen door ons team van 20 hardlopers. Dat is meer dan €3.000,00 per persoon!

Waar ben ik aan begonnen? Ik kan mezelf niet eens verkopen tijdens sollicitaties, ik durf nog geen stuiver af te dingen op de markt, ik loop met kromme tenen door de keukenboer terwijl manlief voor de zoveelste keer 'nog iets aan de prijs doet'. Ik dring nooit voor, op koninginnedag geef ik meer korting dan ik geld ophaal om over mijn gedrag op marktplaats nog maar te zwijgen.

Mijn recente rondgang door de buurt met een collectebus voor het diabetesfonds, al een overwinning op zich, heeft het geweldige bedrag van €32,10 opgeleverd. Door weer en wind langs de deuren om de stomste smoezen aan te moeten horen om vooral niets te hoeven geven. 'Ik heb geen losgeld in huis, we storten altijd via de bank, wij steunen een ander goed doel' en de uitsmijter: we horen de bel, we zien u staan maar we doen lekker niet open. Ik kook ondertussen van woede maar blijf iedereen vriendelijk bedanken voor hun tijd.

Op de radio hoor ik een reclamespotje: "Bijna iets doen is hetzelfde als niets doen, bijna iets geven is hetzelfde als niets geven". Sjongejonge, wat loop ik nou moeilijk te doen. Het gaat hier toch niet om mezelf. Het gaat om de toekomst van kansarme kinderen.

Ik voel de strijdlust over me komen en weet precies wat ik ga doen om mijn steentje bij te dragen aan die € 65.000,00.

Familie, vrienden en collega's: maak je borst maar nat. Iedereen zal zwichten voor mijn sponsorverhaal, tegen mij durft niemand meer nee te verkopen. Ik zal mijn kilometers per opbod verkopen zonder enige gêne. Veilinghuis Christie's is er niets bij.

En je merkt, het werkt! De eerste buit is binnen. De finish komt weer een beetje in zicht.

T.