Deprecated: Required parameter $breek follows optional parameter $short in /customers/d/b/c/hetmoetmevanhethart.nl/httpd.www/cp/includes/inc_functions_cp.php on line 1158 Deprecated: Required parameter $breek follows optional parameter $kort in /customers/d/b/c/hetmoetmevanhethart.nl/httpd.www/cp/includes/inc_functions_cp.php on line 1295 Het moet me van het hart... - Columns in zijn bescheiden hoekje van het Nieuwsblad van het Noorden

‹ overzicht

Daar in dat B.V.V.-tobbetje...

Maandag 31 mei 1948

Het moet me van het hart: Dat alles lang niet altijd gaat, zoals dat gaarne gewenst wordt. De meneer, die in Den Bosch zo welluidend zong „Na zes jaren is Heerenveen landskampioen" verkocht - helaas - de huid eer de beer geschoten was. Want wel kon Heerenveen zeggen - met Peacock - het heden is aan ons, maar terwijl wij spelen, eindigt het bezit reeds weer. En de Noordelijken kwamen met lege handen terug.


Deceptie in het Noorden, maar de Latinisten van Panda's Joris Goedbloed hebben er een middel tegen. Zij zeggen dat het licht is in tegenspoed het leven te verachten en dat 't moed toont, het leed geduldig af te wachten. En die moed wens ik Heerenveen ten volle toe.

't Ja, „we" waren van te voren eigenlijk reeds kampioen, vergaten Seneca, die waarschuwt, dat hij, die een besluit neemt zonder de andere partij gehoord te hebben, onbillijk handelt. En die andere partij had heel wat te beweren. Sprak rad en vlot een zuivere voetbaltaal en „wij" konden er geen woord tussen krijgen. Maar, dan lees ik Jan Ligthart, die zegt, dat waarachtig vertrouwen zich door volkomen rustig geduld kenmerkt. En - als goede waterstreek-mensen - weten de Friezen, dat als zij het ene moment de haven niet binnen kunnen komen, het volgende ogenblik weer een poging moet worden gedaan....

't Was echt leuk, daar in dat BVV-tobbetje; indien het haringkaken nog niet ware uitgevonden, bij B.V.V. zou ongetwijfeld in dit opzicht de victorie zijn begonnen 't Was een gekrioel als pieren m een potje - met permissie - waarmee de grote wijsheid van het „money is the root of all evil" - geld is de wortel van alle kwaad - ook hier weer blijkt.

K.

Nieuwsblad van het Noorden, maandag 31 mei 1948