‹ overzicht

Moed verloren, al verloren...

Maandag 16 augustus 1948

Het moet me van het hart: Dat alle begin, dat immers zo moeilijk heet, ook de voetballers zwaar op de maag heeft gelegen. 'k Moet zeggen, het was daar knus in het Oosterpark, gezelliger dan ooit tevoren nu het publiek niet meer, zoals vroeger, een verrekijker nodig heeft, om te kunnen zien wat er in de groene arena plaats vindt.


Maar er waren in het Martinitournooi toch ook wedstrijden, welke kunnen gelden als oneerlijke concurrentie voor alle drogisten en apothekers, die welk slaapmiddel dan ook, verkopen. Toen heb ik het boksreglement benijd, dat mogelijk maakt partijen te doen staken „wegens gebrek aan voldoende capaciteiten". Horatius kan gemakkelijk beweren, dat aan hen, die veel begeren, veel ontbreekt, maar iets meer, dan gegeven werd, hadde het publiek toch wel voorgezet mogen worden.

Enfin, beschouwen we dit als de spreekwoordelijke slechte generale repetitie, welke, naar het heet, door een goede uitvoering - in de competitie - wordt gevolgd. Hoop doet nu eenmaal leven.

Moed verloren, al verloren. Is tenslotte - na jaren - het Oosterpark niet piekfijn in orde gekomen? Alles komt, als men maar geduld heeft. Ook in de voetballerij! De Steenhuis-en hebben „Oosterparkers" ook niet in een paar dagen gekregen, waar ze nu is. En ook Otto Bonsema heeft alleen maar zijn haren en niet zijn geduld verloren bij het opkweken van spelers, terwijl meneer Wolters van de Gemeentelijke Commissie heel wat dagen aan onze Martini heeft zien werken eer hij met een elegante zwaai van zijn glimmend gepoetste schoenen de eerste trap tegen de bal heeft kunnen doen in het verbeterde sportpark.

Daarom blijf ik optimist in mijn hart en voorzie een tijd, waarin tot verschillende spelers zal zijn doorgedrongen, dat een bal nooit door iemand heen kan, alleen dan naar een medespeler zal gaan, als ie daarheen geplaatst wordt en, tenslotte, voorbestemd is om in de „kist" der tegenpartij te komen door middel van een schot, een goed gericht schot.

Enfin, prate we niet verder over; althans niet eer de competitie weer op gang is.

K.

Nieuwsblad van het Noorden, Maandag 16 augustus 1948