Deprecated: Required parameter $breek follows optional parameter $short in /customers/d/b/c/hetmoetmevanhethart.nl/httpd.www/cp/includes/inc_functions_cp.php on line 1158 Deprecated: Required parameter $breek follows optional parameter $kort in /customers/d/b/c/hetmoetmevanhethart.nl/httpd.www/cp/includes/inc_functions_cp.php on line 1295 Het moet me van het hart... - Columns in zijn bescheiden hoekje van het Nieuwsblad van het Noorden

‹ overzicht

Het tribunetje beschouwen als een leuk dinsigheidje...

Maandag 27 oktober 1947

Het moet me van het hart: Dat, hoe goed ook bedoeld, toch de situatie in het Oosterpark nog niet is, zoals ik die graag zou zien. O ik bedoel niet de kampenstrijd op de tribune waarbij een kleine voorzitter-met-bepaalde-voorliefde een Indianen dans maakt als zijn ploeg een doelpunt scoort, nadat de tegenpartij juist een voorsprong heeft weggewerkt.


Ook kan het me niet interesseren, dat de districtsvoorzitter helemaal uit Friesland is afgezakt om het Oosterpark-miniatuurtribunetje werkelijk te stofferen, zij het dan, dat hij daarbij samen met een bekend hotelhouder - die in zijn vrije tijd verzorger het Groninger elftal pleegt te zijn en steeds weer poogt met zijn neus aan een zijner oren te komen -, „onder een deken zat”.

Dat alles was maar bijzaak. Zelfs de explicaties van het gebeuren in het veld, zo liefderijk verstrekt door de echtgenote van een bekend scheidsrechter-organisator, die met haar vrouwelijke charme regelmatig de voetbalwedstrijden, speciaal die van Be Quick, pleegt op te luisteren, kan ik met de beste wil om ridderlijkte zijn, toch niet anders beschouwen, dan als behorend tot de sfeer van een plaatselijke ontmoeting.

Neen, wat mij werkelijk van het hart moet, is het feit, dat de jongste outillage-verbeteringen in het Oosterpark nog op geen stukken na voldoende zijn om een publiek van wellicht zesduizend „koppen” behoorlijk „zicht” te bieden op datgene wat er binnen de lijnen rond dat grappige ronde ding zoal voorvalt. Of zouden gemeentebestuur en adviseur van mening zijn, dat het als regel toch niet zo heel veel bijzonders is, wat daar openlijk binnen die witte lijnen pleegt te geschieden.

Dat mag ik niet aannemen en dus doe ik een beroep op hen, die het aangaat, om nu de ene vuist toch gebald is, het met de andere ook maar te doen en niet allen het tribunetje te beschouwen als een leuk dinsigheidje, passend in het karakter van de landelijke omgeving van dat mooie park, maar werkelijk als een gelegenheid om zoveel mogelijk mensen, die er voor willen betalen, in de gelegenheid te stellen een wedstrijd bij te wonen. Nu is het wel leuk voor de eerste rangers, dat zij, althans enigermate betere plaats hebben, maar de tweede rangers zijn er niet op vooruitgegaan. In het Stadspark wel, maar daar is dan ook een tribune - overdekt en onoverdekt - die werkelijk een tribune is en geen kinderspeelkamer-attribuut. Wat U, meneer de Burgemeester, want U was er geloof ik, ook.

K.

Nieuwsblad van het Noorden, Maandag, 27 oktober 1947