Deprecated: Required parameter $breek follows optional parameter $short in /customers/d/b/c/hetmoetmevanhethart.nl/httpd.www/cp/includes/inc_functions_cp.php on line 1158 Deprecated: Required parameter $breek follows optional parameter $kort in /customers/d/b/c/hetmoetmevanhethart.nl/httpd.www/cp/includes/inc_functions_cp.php on line 1295 Het moet me van het hart... - Columns in zijn bescheiden hoekje van het Nieuwsblad van het Noorden

‹ overzicht

Het ergste met schieten is besluiteloosheid...

Maandag 17 november 1947

Het moet me van het hart: Dat kinderen, die ik overigens als een zegen beschouw, toch ook wel lastig kunnen zijn. De Oosterparkerstribune is daar om het te bewijzen. Nu mag het waar zijn, dat hij of zij, die de jeugd heeft ook de toekomst bezit, maar dan staat Oosterparkers een echt levendige en niet bepaald geluidloze toekomst te verwachten.


Gelukkig prijs ik echter een club met zulke zorgvolle mannen als dat kogelronde Hollander-tje die niet moe werd om de wat bijzondere jonge toeschouwers bij Oosterparkers – Appingedam te vermanen. En heus, voor hem geldt het absoluut, dat met beleid meer tot stand wordt gebracht dan door geweld. Zijn vriendelijke gezicht wordt er zelfs niet streng bij. Hij is een man die weet dat men om anderen te beheersen, zichzelf ook moet beheersen. Die kleine rechtsbinnen van Appingedam, een duveltje hoor, denkt er blijkbaar anders over. Hij is wat….eh… laat ik zeggen, aan de agressieve kant. Heeft blijkbaar nooit van Vauvenarques gehoord, wiens wijze woorden: „Slachtoffers maken is een teken van geringe bekwaamheid” maar eens door hem bestudeerd moeten worden. Trouwens dat is bij een enkele Oosterparker blijkbaar ook nog niet helemaal doorgedrongen. Jammer, want „zij, die ons voorgingen" hebben zulke mooie waarheden de wereld in geslingerd. Ook Napoleon. Wij hebben aan deze keizer niet direct vriendelijke herinneringen, maar hem zou ik toch de Oosterparkers-voorlinie ten voorbeeld willen stellen waar hij zegt: „het ergste in zaken (schieten) is besluiteloosheid". O zo!

K.       

 

 

 

 

Nieuwsblad van het Noorden, Maandag, 17 november 1947